3 χρόνια μετά… ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία

Το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου 2008 μια πορεία σπάει την κανονικότητας μια πόλης που βρέχει η Μεσόγειος. Χίλιοι μουσαφίρηδες μαζί με 200 ντόπιους μπαίνουν για τα καλά στα αστικά σαλόνια του κεντρικού πολεοδομικού ιστού. Είναι ένα ορμητικό ποτάμι από τους ήρωας μια εποποιίας που ξαφνικά παύουν να εμφανίζονται μόνο στις εικόνες των κεντρικών δελτίων. Ένας συγγραφές παρατηρεί την πορεία πίνοντας τον καφέ του. Γράφει:

«Η 29η Ιανουαρίου ήταν η μέρα της απομαγεύσης . Ο καταυλισμός με μια τελετουργική πομπή πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ήταν διαδήλωση του εικοστού πρώτου αιώνα και της παγκοσμιοποίησης. Αλλά επειδή ότι συμβαίνει έχει ρίζες, αφανώς και καθοριστικά βοήθησαν τη διαδήλωση, παιδί σύγχρονου έπους, τα μεγάλα έπη του παρελθόντος και τα μαγικά παραμύθια. Κοντά στους 1000 ήταν οι χίλιες και μία νύχτες, η Οδύσσεια του Ομήρου, το έπος του Γιλγαμες, σεληνιακή Άρτεμις κι άλλοι χίλιοι Πατρινοί. Και οι πολίτες της Πάτρας βλέποντας τη διαδήλωση ένοιωσαν πως είναι θεατές του εξελισσόμενου έπους, των αναπόφευκτων μεταναστεύσεων και απομαγεύτηκαν .»

Το φάντασμα της ελευθερία έρχεται πάντα με το μαχαίρι στα δόντια. Με την άγρια επιθυμία να διαλύσει τις αλυσίδες. Όλες τις αλυσίδες
http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=593 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου