Τώρα πυροβολούνε στην καρδιά – φυλάξου

Το 2009 κλείνει με μια διαπίστωση. Τους είναι πλέον αδύνατον να μας καθυποτάξουν τη συνείδηση. Με τα δελτία ειδήσεων καθημερινά να προσπαθούν μα μας μαλώσουν, να μας κάνουν ενόχους, να μας φοβίσουν. "Φταίτε που έχετε δικαιώματα, φταίτε που έχετε ψηλούς μισθούς, φταίτε που δεν καταναλώνεται και δεν κινείται η Ερμού, φταίτε που δεν είστε αισιόδοξοι, φταίτε που αφήνεται τα παιδία σας να πηγαίνουν στις διαδηλώσεις, φταίτε που είστε μισθωτοί, φταίτε γιατί διεκδικήσατε και τώρα δεν έχουμε να σας δώσουμε. Φταίτε…"

Κάποιοι, που πάσχουν μάλλον από μαζοχισμό (οι γνωστοί μαζόχες του Μεσαίου χώρου) το πιστέψανε πως φταίνε. Ακούνε κάθε βράδυ τα δελτία να τους δέρνουν και βγάζουν τα απωθημένα τους επάνω μας (ο μαζοχιστής πάντα γίνεται σαδιστής …εκεί που τον παίρνει, αλλά μετά επειδή έχει ενοχές κάθεται να τις φάει). «Ρε, αν δεν πληρώσουμε θα μας …., ρε καλόπαιδο πότε θα σοβαρευτείς, πλήρωσε το πρόστιμο γιατί θα βάλουν μεγαλύτερο, δήλωσε τους φόρους γιατί καταρρέουμε…»

Σε αυτούς τους λοβοτομιμένους μαζοχιστές βασιζότανε, αγάπη μου, το σύστημα ως τα τώρα. Το ξύλο έπεφτε σε κατώτερα κλιμάκια από δασκάλους, γονείς και γείτονες, το χαφιεδιλίκι γινόταν από θείες και περιπτεράδες. Προληπτική καταστολή. Ισορροπία. Μόνο που τώρα το πράγματα δείχνουν τους χαλάνε. Οι από τα κάτω σήκωσαν κεφάλι στους ενδιάμεσους και έτσι το σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Βγάζει στο δρόμο χιλιάδες γουρούνια, παίζει όλη μέρα έκτακτα δελτία φόβου και τρομοκρατίας. Αλλά που; Δεν τσιμπάμε πια.

Το 2009 κλείνει με μια διαπίστωση. Δεν πυροβολούν πλέον στο μυαλό -ξέρουν πως είναι μάταιο- τώρα πυροβολούνε στην καρδιά.

Υ.Γ. Κορκονέα, δεν με νοιάζει αν θα σαπίσεις στη φυλακή ή θα σε βγάλουνε. Τώρα όμως ξέρω γιατί τον σημάδεψες στην καρδία. Γιατί φοβήθηκες…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου