Καλύτερα κοπρίτης παρά πολίτης

Ως γνωστών, ο Θεός άλλους τους έπλασε και άλλους τους έκλασε. Όχι, αγάπη μου, δεν χρειάζεται να μυρίζεσαι για να καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανήκεις. Οι κλασμένοι άλλωστε είμαστε πολλοί περισσότεροι από τους πλασμένους απλά δεν το συνειδητοποιούμε. Είναι βλέπεις αυτά τα εξουσιαστικά αποσμητικά που τα βάζεις μετά το ντους και νομίζεις ότι είσαι κάτι. Πολίτης σου λέει ο άλλος. Φορέας δικαιωμάτων. Δηλαδή για να μην το παλυαναλύουμε η προσωποποίηση της ιδιοκτησίας κάποιων ολίγων προνομίων έναντι τον «μη πολιτών» και η αποδοχή της αστικής νομιμότητας. Για να φτιάξεις νόμο, πρέπει να βγεις αναγκαστικά εκτός νόμου. Αυτό κάνουν τα λαμόγια που μας κυβερνάνε. Φτιάχνουν το νόμο όπως γουστάρουν και μετά σου λένε «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Άρα μεγάλε, αν θέλεις να φτιάξεις άλλες νομιμοποιήσεις, αν θες να τους πολεμήσεις βρε αδερφέ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την παρανομία.

Και για να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι, για να μιλάμε με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, οι πολίτες θεμελιώσαμε και τους δυο ολοκληρωτισμούς που γνώρισε η ανθρωπότητα. Ο Πολίτης Βίλχεμ και ο Πολίτης Ιβάν. Πολίτες περήφανοι και ολοκληρωμένοι. Αλλά και τους καινούργιους πάλι για πολίτες το βλέπω να πηγαίνουν. Είναι γνωστή και πετυχημένη συνταγή, τσιμπάνε εύκολα οι υπήκοοι άμα τους ονομάσεις πολίτες. Μεγάλη δουλειά σου λέει ο άλλος. Τώρα έχω δικαιώματα. Τώρα ψηφίζω. Είναι πετυχημένο αυτό το project και δεν το αφήνουν εύκολα τα λαμόγια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ολόκληρος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αγάπη μου, μετά από 200 χρόνια εργατικό κίνημα άλλαξε το σύνθημα. Πρώτα ο Πολίτης, σου λέει. Τι και αν πάντα ο Σοσιαλισμός έβαζε στο επίκεντρο τον άνθρωπο; Αυτά είναι ξεπερασμένα. Ακόμα και οι σοσιαλδημοκράτες κατάλαβαν πως δεν πουλάει ο ανθρωπισμός. Εμπρός λοιπών, από εδώ και πέρα. Πολιτικός ορθολογισμός. Αυτός είναι ο νέος ολοκληρωτισμός…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου